Välja rekryteringssystem

Effektivare rekryteringsprocess, smidigare samarbete med rekryterande chefer och automatiserad rekrytering. Det är bara några saker rätt rekryteringssystem kan hjälpa er med. Vilka funktioner är viktiga för din organisation?

Våra lösningar Boka demo

Att välja rekryteringssystem

Olika organisationer och företag har olika utmaningar och behov när det kommer till rekrytering. Vissa har svårt att hitta nyckelkompetens, andra drunknar i ansökningar medan ett annat får många ansökningar, men av fel kandidater. Ett rekryteringssystem ska passa just ditt företag eller organisation – just nu men också i framtiden.

Vilka funktioner är viktiga för er?

Förenklat kan man säga att det finns tre olika vägar att gå i valet av rekryteringssystem; det finns de riktigt enkla systemen som hjälper er att samla in ansökningar och förbättra er karriärsida, sedan finns det talent acquisition-systemen som ger ett kraftfullt stöd för HR och hjälper rekryterande chefer samtidigt som de även säkrar att kandidaten får en positiv upplevelse genom hela processen, och till slut finns de riktigt stora HR-suiterna där rekryteringslösningen bara är en av många moduler.

För att förstå vad som passar just er bäst behöver ni undersöka vilka behov och utmaningar ni har just nu, men det är också viktigt att fundera över var och hur ni ska utvecklas som organisation i framtiden så att ni väljer ett rekryteringssystem som kan växa med er.

Några viktiga frågor att ställa sig kan vara:

 • Hur många är ni på HR idag/hur många är inblandade i era rekryteringar?
 • Hur många rekryterar ni per år?
 • Är det relativt lätt eller relativt svårt för er att rekrytera?
 • Genom vilka kanaler hittar ni era kandidater?
 • Hur planerar ni att växa i framtiden?
 • Hur många länder finns ni i?
 • Hur mycket resurser (tid och pengar) lägger ni på de sätt genom vilket/vilka ni rekryterar idag?
 • Vad är ert mål med era rekryteringar; expandera till nya marknader, fortsätta utifrån nuläge, stärka kompentensen, arbeta mer strategiskt med rekryteringarna?

Köpguide rekryteringssystem

Kanske har du precis börjat leta eller så står du redo att köpa ett rekryteringssystem? Att navigera rätt i djungeln av olika lösningar är inte helt självklart. Därför har vi tagit fram en köpguide som ger dig tips och råd om hur du hittar den bästa lösningen för er.

Ladda ner köpguiden och lär dig mer om:

 • Behovsanalys och kravspecifikation
 • Skillnaden mellan olika rekryteringssystem
 • Att köpa ett system att växa med

Ladda ner köpguiden

Vad är viktigt för er när det kommer till att välja rekryteringssystem?

Del av ett ekosystem

Att rekryteringssystemet är en del av ett ekosystem. Det vill säga att det är enkelt att integrera med andra lösningar som till exempel tester eller sköta signering av anställningskontrakt. (vilka exempel)

Överblicka hela processen

Att med hjälp av mappar överblicka hela processen och skapa helt separata projekt för olika tjänster som ska rekryteras. Ett rekryteringssystem som tillåter att du har flera olika personer från verksamheten som kan få egna inlogg och sitta och jobba med specifika projekt.

SaaS-lösning i molnet

Att rekryteringssystemet är webbaserat och ligger i molnet så att alla uppdateringar sker automatiskt och du kan logga in var du än är.

Samla alla ansökningar

Att ha ett system som gör att du får in alla ansökningshandlingar på direkten och samlar dem på ett och samma ställe och slippa Excel-listor och borttappade mail.

GDPR-säkert IT-system

Hur säkert vill du att ert rekryteringssystem ska vara? Som ett IT-system för ansökningshandlingar och projektplanering av att tillsätta tjänster. Du samlar samtycke från kandidater, kan radera deras uppgifter efter en viss tid och en rad andra funktioner som gör det enkelt med GPDR.

Enklare internt samarbete

Är det viktigt att kunna samarbeta smidigt internt? Sitter de rekryterande cheferna på andra sidan landet? Ett rekryteringssystem som med mallar, processer och annat att följa gör det enkelt att samarbeta och dela information i hela teamet.

Ett rekryteringssystem som funkar för alla: HR, jobbsökare och rekryterande chefer

ReachMee Rekryteringssystem ger dig rätt förutsättningar för att ge stöd till andra i organisationen när de ska rekrytera och säkerställer positiva kandidatupplevelser. Boka demo